17.03.2018 - 17:14
Меѓународна агенција „Стандард и пурс“ ја потврди оценката за кредитниот рејтинг на Македонија. Таа останува ББ-со стабилен изглед. Во извештајот,...
17.03.2018 - 12:27
Aгенцијата „Standard and Poor’s” соопшти дека го потврдува кредитниот рејтинг на Македонија ББ-, со стабилен изглед. Потврдата на стабилниот изглед...
16.03.2018 - 18:07
Со грант од ЕУ од 18 милиони евра и учество на Владата со 3,2 милиони евра ќе се подобрува конкурентноста на туризмот, но и ќе се чисти ѓубрето од...
16.03.2018 - 09:19
Штрајкот на рударите и блокадата на патот кон рудникот „Саса" се ставени во мирување, информираше претседателот на Сидикалната организација на Месо...
15.03.2018 - 17:41
Мал број на потрошувачи знаат дека откако ќе купат производ на Интернет имаат 14 дена рок да се предомислат и да го вратат. Но тоа кај нас е...
15.03.2018 - 17:32
Поевтини кредити, посебно за фирмите најавуваат дел од банките, откако  Народната банка ја намали каматната стапка од 3, 25 на 3 отсто за...
15.03.2018 - 12:17
Продолжува протестот на рударите од рудникот за олово и цинк „Саса“ во Македонска Каменица. Над 300 рудари се во селото долно Саса каде што стојат на...
15.03.2018 - 10:35
Даночните канцеларии на Управата за јавни приходи (УЈП) денеска ќе работат со продолжено работно време зашто истекува рокот за поднесување Годишна...