22.08.2012 - 16:30
За четири години се вработиле 5,189 наставници. Нови вработувања во училиштата немало туку се трансформирале договорите за вработување на...
22.08.2012 - 12:35
Поттикнување на локалниот економски развој, трансфер на технологии и вештини на работната сила, зголемување на конкурентноста на локалните компании и...
22.08.2012 - 11:43
50 луѓе останаа без работа, откако пазарниот инспекторат ги затвори скоро сите пумпи на Макоил поради неизбаждарени пумпи. Сопственикот Мите...
22.08.2012 - 09:48
Властите се оградуваат од одговорност за поскапената струја парно и нафтата протестите на граѓаните ги дефинираат како ситно собирање на партиски...
21.08.2012 - 13:46
СДСМ бара ЕЛЕМ и МЕПСО итно да се откажат од трошењето за непродуктивни цели, да спроведат политика на заштеди и со тоа да ја намалат цената на...
21.08.2012 - 13:10
Владата размислува за нов сет на антикризни мерки кои ќе го ублажат есенскиот ценовен шок. По покачувањето на енергенсите и најавата на новиот...
21.08.2012 - 12:35
Македонија и официјално доби 46,4 милиони евра од Европската банка за обнова и развој со коишто од почетокот на следната година ќе почне изградба на...
21.08.2012 - 09:06
Со пароли „Ефтино повеќе нема“, “Силно светнал мрак“, “Кој ја регулира регулаторна“, стотина жители на Скопје пред Регулаторната комисија за...