21.08.2012 - 08:25
Вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески денеска ќе го потпише договорот со Европската банка за поддршка на развојот за финансирање на...
20.08.2012 - 16:13
Членовите на граѓанската иницијатива „Аман“ во Битола секојдневно се соочуваат со притисоци. Велат многумина се обидуваат да ги заплашат, но...
20.08.2012 - 11:32
На Грција и се заканува исклучување од еврозоната ако не ги намалиме расходите како што бараат меѓународните кредитори, изјави грчкиот министер за...
20.08.2012 - 10:47
Граѓаните се економски силувани, а струјата не е во партиско владение. Вака реагираа Скопјани кои решија повторно да излезат на протести против...
17.08.2012 - 12:34
Пропадна осмиот тендерот за продажба на загубарот Охис – потврди Министерството за економија. Извисија вработените и овој пат, останаа без инвеститор...
17.08.2012 - 10:57
Извештајот за движењето на светското богатство Велт рипорт 2012 покажува дека и покрај финансиската криза, најбогатите станале уште побогати. ...
16.08.2012 - 19:22
Американската агенција за кредитен рејтинг „Фич“ денеска соопшти дека ја намалува прогнозата за рејтингот на Србија на негативна и истовремено го...
16.08.2012 - 16:01
Владата нема да се откаже од дел од акцизата по последното трето по ред покачување на нафтените деривати, кои за само еден месец се зголемија за 14,...