01.08.2012 - 16:12
Парно во иднина ќе плаќаат сите - користеле или не. И оние што се исклучиле ќе мора повторно да се приклучат на системот, а дури потоа одново да...
01.08.2012 - 14:06
Најпрвин кратко објаснување и вовед во процесот на производство на струја кој се добива од вода. А потоа и на дело. Со татнежот кој го испуштија...
01.08.2012 - 13:25
ХЕЦ Света Петка е инвестиција на СДСМ започната на 2004, изведувана според предвидената динамика до 2006, а требаше да биде завршена до март 2009...
01.08.2012 - 13:01
Цените на нафтата и на нафтените деривати не зависат од Република Македонија, се утврдуваат на светските пазари и зависат од понудата во дадениот...
01.08.2012 - 12:07
Грција ја разгледува можноста да продаде повеќе трезорски записи во август, за да ја намали дупката во буџетот за овој месец, соопшти висок...
01.08.2012 - 11:36
Независниот синдикат на камионски транспортери бара од Град Скопје итно да ја укине забраната за движење на тешки товарни возила низ централното...
31.07.2012 - 16:16
Континиураниот десет месечен пад на индустриското производство следен и со намалување на работната сила во индустријата. Статистика објави пад на...
31.07.2012 - 16:08
Владата и општините трошат без мерка. За еден ист производ плаќале различна цена повисока и до 208 %. Центарот за граѓански комуникации во последната...