09.08.2012 - 13:16
Претставниците на ММФ, ЕЦБ и Европската комисија кои вршат ревизија на грчката економија ќе останат во Атина цел септември, соопштија извори од...
09.08.2012 - 11:49
Драматично намалување на работата на македонските градежници во странство бележи државниот завод за статистика. Во првите пет месеци од годинава...
09.08.2012 - 11:00
Агенцијата за електронски комуникации објави тендер за користење на 4G технологија. Со реализација на овој тендер македонските граѓани ќе имаат...
09.08.2012 - 08:07
Меѓународната рејтинг агенција „Фич“ го намали кредитното ниво на Словенија за еден степен на А-, а како причина за намалувањето се наведува лошата...
08.08.2012 - 16:23
Иако деновиве поради екстремните горештини беше забранета работа на отворено, ретко кој од работодавачите дозволи да се да има застој во работата на...
08.08.2012 - 16:11
Либерал-демократите со иницијатива до Уставниот суд за оцена на уставноста на новиот правилник за користење парно, со кој греење ќе плаќаат и тие што...
08.08.2012 - 13:25
Со воз побрзо за 8 години од Куманово до Крива Паланка, а од Крива Паланка до Бугарија кога ќе има пари тогаш. Транспорт и врски го возобновува старо...
08.08.2012 - 13:21
Вмро-Народна партија предлага нов тарифен модел кој ќе ја прикажува средната вредност од скапата дневна и ефтината ноќна цена на струјата. Велат...