09.09.2012 - 12:23
Францускиот претседател Франсоа Оланд, се очекува вечерва, во интервјуто за францускиот телевизиски канал ТФ1, да најави дека е потребно да се земат...
09.09.2012 - 11:41
Работодавачите непотребно трошат пари и време на пријава и одјава на работници на определено време. Иако повеќе од половина  година на нивно...
09.09.2012 - 09:38
Стотици Германци организираа прошетка низ градот Карлсруе, каде е седиштето на германскиот Уставен суд, за да ја повикаат оваа инстанца да го отфрли...
09.09.2012 - 08:50
Предупредувачки протест се одржа денеска пред винарската визба “Тиквеш“ од Кавадарци, организиран од регионалниот Сојуз на лозари од овој град, “...
08.09.2012 - 13:17
Регионалниот сојуз на лозари „Агротиквешија” од Кавадарци за утре најавува предупредувачки протест пред винарската визба „Тиквеш“.   Како што...
08.09.2012 - 08:47
Со поставување камен темелник денеска почна изградбата на автопатската делница Демир Капија-Смоквица во должина од 28 километри. Со изградбата која...
07.09.2012 - 19:40
Претседателот на Европскиот совет Херман Ван Ромпуј денеска изјави дека новата програма за купување на обврзници од презадолжените земји-членки на...
07.09.2012 - 13:52
Стопанската комора на Северо-Западна Македонија денеска излезе со предлог антикризни мерки кои, според нив, ќе придонесат кон зголемување на...