04.08.2012 - 09:49
Шефот на еврогрупата и премиер на Луксембург, Жан-Клод Јункер на 22 август ќе пристигне во посета на Атина.   Грчкиот премиер потоа на 24 август...
03.08.2012 - 16:32
ЕВН Македонија денеска соопшти дека има обврска да ја спроведе одлуката на Регулаторната комисија за енергетика за укинување на дневната евтина...
03.08.2012 - 15:48
Регулаторната комисија за енергетика на Република Македонија  енергично и во целост ги отфрла обвинувањата на СДСМ во однос на цената на...
03.08.2012 - 15:37
Европската „сина карта“ од пред два дена започна да важи и во Германија. Со ова и германскиот пазар со огромен потенцијал ги отвори вратите за...
03.08.2012 - 15:30
За ново изградените објекти градежниците очекуваат да добијат повисоки цени. Статистика објави зголемување на цената на градежните материјали за 26,8...
03.08.2012 - 12:58
Тополотниот шок од Регулаторната комисија за енергетика, особено со новиот правлник за користење на парното , кој предвидува и досега исклучените пак...
03.08.2012 - 08:17
Перспективите за грчкиот банкарски систем остануваат негативни, се наведува во извештај на меѓународната рејтинг агенција „Мудис“.   ...
02.08.2012 - 16:25
Претседателот на Европската централна банка Марио Драги денеска изјави дека оваа банка е подготвена да интервенира на пазарите на обврзници со цел да...