14.03.2018 - 17:47
Околу 300 рудари од Саса денеска излегоа на штрајк. Бараат подобри услови за работа и повисоки плати. Маршираа и го блокираа патот што води кон...
14.03.2018 - 11:25
Утре истекува рокот за поднесување  Годишна даночна пријава за утврдување на персоналниот данок на доход и пријавување на приходите кои...
13.03.2018 - 16:44
Утре пред Саса  ќе протестираат рударите. Мултетничкиот синдикат тврди дека штрајк ќе има и покрај обвинувањата на раководството на рудникот...
13.03.2018 - 16:21
Со нови кредити ќе се враќаат старите долгови на општините. Владата ќе се задолжи за 120 милиони евра -  пари со кои ќе треба да се „покријат”...
13.03.2018 - 16:20
И Владата на Заев ќе продолжи со субвенции за авиокомпанија која ќе нуди евтини летови за граѓаните. Договорот со Визер истекува во јуни оваа година...
13.03.2018 - 16:18
Вицепремиеорт Анѓушев открива дека се настанати сериозни проблеми  во преговарите за доизградба на автопатот Кичево-Охрид. Според Анѓушев...
13.03.2018 - 09:21
Законот за финансиска поддршка на инвестициите денеска треба да помине на седница на Влада, а потоа ќе биде ставен во собраниска процедура. Малите и...
12.03.2018 - 17:22
Течат последните рокови за поднесување годишни даночни пријави. Во трка со времето, шалтерите на Упрвата за јавни приходи се полни. Ретко кој...