13.04.2017 - 13:33
Илјадници земјоделци останаа без субвенции и за велигденските празници. Тие се уште ги немаат добиено субвенциите за минатата година, а многумина од...
12.04.2017 - 17:46
Што значи енергетска ефикасност? Како да ги намалите трошоците за електрична енергија. Нов едукативен серијал, енергетска математика на ЕН Македонија...
12.04.2017 - 17:21
НЛБ банка промовираше мобилната апликација за правни лица кои ќе може своите плаќања да ги вршат преку мобилен телефон. Оваа новина е по повод  ...
12.04.2017 - 17:11
Неважечката диплома на Александар Атанасов не стана точка на дневен ред на градското собрание, иако советниците на СДСМ побараа да се расправа за ова...
12.04.2017 - 16:54
Државата ги скрати парите за инсулин, игли, ленти и мерачи на шеќерот во крвта за 60 милиони денари или вкупно еден милион евра. За здруженијата на...
11.04.2017 - 16:21
Ископани дупки и одбележани тезги, ова е сликата која утрово ги дочека пазарџиите на Бит-пазар. Револтирани бараат одговор од Скопски пазар но и од...
10.04.2017 - 16:52
Не се одржа состанокот на раководството на ССМ, кој денеска претседателот Живко Митревски и првите луѓе на гранковите синдикати го свикаа во Велес....
10.04.2017 - 15:50
Априлската пензија ги изненади пензионерите. Дел од нив подигнаа повисока пензија од 200 па до 1000 денари. Од министертсвото за труд и социјална...