31.07.2017 - 10:32
Потрошувачите од Скопје кои се снабдуваат со топлинска енергија од Балкан енерџи груп (БЕГ) од утре во просек ќе плаќаат за 2,75 отсто пониска цена...
31.07.2017 - 09:35
Оваа недела треба да почне исплатата на предвидените 28 милиони денари субвенции за 544 овоштари. Како што соопшти Министерството за земјоделство,...
29.07.2017 - 11:38
Владата на седница го усвои предлогот за изменување и дополнување на буџетот  за 2017, по завршената амандманска расправа во собраниските...
28.07.2017 - 16:24
Нови цени за корисниците на топлинска енергија. Регулаторната комсија за енергетика донсе одлука да се намалта цените за парно греење од 1 август....
28.07.2017 - 16:23
Пред да ја напуштат власта, ВМРО-ДПМНЕ и коалиционите партнери вработиле над седум илјади и седумстотини нови административци.   Повеќето од...
28.07.2017 - 10:09
„Алкалоид АД“ Скопје оствари позитивни финансиски резултати во периодот јануари – јуни 2017 година, покажуваат неревидираниот единечен и...
27.07.2017 - 16:03
На 16 и 17 октомври 2017 г. Скопје ќе биде центарот на бизнис случувањата од ЈИЕ регионот и домаќин на 6-тиот по ред годишен САМИТ100 за бизнис...
27.07.2017 - 15:41
Аплауз, пофалби, но и критики доби Владата на средбата со бизнисмените од северозападна Македонија. Стопанствениците прашуваа, политичарите одговараа...