21.09.2017 - 17:44
Судските и нотарските такси во Македонија што ги плаќаат должниците при враќање на долгот се меѓу највисоките споредено со земјите од поранешниот...
21.09.2017 - 17:42
Комисијата за хартии од вредност контра првиот човек на Макпетрол, Андреја Јосифовски. Реагираат на обвинувањата на Јосифовски тврдејќи дека во...
21.09.2017 - 17:40
Новата Влада и кинеската фирма Синохидро се договорија да продолжи изградбата на на автопатишта Миладиновци-Штип и на Кичево-Охрид , без меѓусебно да...
21.09.2017 - 17:32
Вицепремиерот Кочо Анѓушев, демантира дека е одговорен за проблемите во „Фени инудстри“, посочувајќи дека тоа е дрска лага и конструкција на...
21.09.2017 - 17:32
За случувањата во „Фени ндустри“ се огласи и ВМРО-ДПМНЕ. Прстот го впеија кон вицепремиерот, Кочо Анѓушев, посочувајќи го како одговорен за тоа дека...
21.09.2017 - 17:29
Вистинска мистерија е состојбата во кавадаречки „Фени индустри“. Освен веста дека извршители влегле во фабриката и почнале да попишуваат вреден имот...
20.09.2017 - 17:49
МЕПСО привремено ја суспендира компанијата „Енг сервис трејд“ и таа од денеска до 1 ноември го губи правото да работи како снабдувач на пазарот за...
20.09.2017 - 17:28
Мерките од владиниот план за економски раст генерално ги содржат барањата на бизнис секторот, но сепак во него постојат точки кои треба да се...