04.05.2017 - 16:39
Дарко Димовски е легитимен претседател на ССМ – одлучи Врховен суд. Со одлуката се бара од Управниот суд да му наложи на Централниот регистар да го...
04.05.2017 - 16:15
Следната среда Уставен суд ќе пресече - дали може да се исплаќаат субвенциите за земјоделците. На закажаната седница за уставните судии ќе ја...
03.05.2017 - 16:01
Владата сака да ја наполни буџетската каса – а ефектот ќе биде спротивен – ќе се стимулира даночно затајување. Ова ќе биде резултат од одночувањето...
02.05.2017 - 16:57
Денеска ново задолжување од скоро 50 милиони евра, а буџетот во суфицит од 17 милиони евра, се подготвува терен и за нова еврообврзница. Техничката...
02.05.2017 - 16:55
2017-та ќе биде црна година за стопанството-предупредуваат дел од бизнисмените. Повикуваат на итно формирање на нова Влада, која ќе се занимава со...
02.05.2017 - 12:37
Бензините и дизел горивата од ноќеска на полноќ поевтинуваат за 1,5 денари по литар, одлучи денеска Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ). Со...
02.05.2017 - 08:56
Месец мај започнува со ново задолжување. Министерството за финансии распиша нови аукции на државни хартии од вредност, на кои ќе бидат понудени...
01.05.2017 - 15:44
Ниту Денот на трудот не ги сплоти синдикатите. Поделеноста се поголема. Митревски денеска промовираше мерки со техничкиот министер Ибрахими, а...