02.03.2018 - 17:51
Швајцарците попуштија. Џи сол ќе им ги исплати парите на транспортерите на Фени, кои два дена го блокираат влезот на фабриката.. Фирмата Еуроникел,...
02.03.2018 - 17:36
Ако викендот не се постигне договор за српското брашно, Србија ќе воведе контрамерки со кои ќе се отежни узвозт на сите македонски земјодлески и...
01.03.2018 - 18:09
Државата ќе ги финансира бизнис идеите на малите компании и со парите што ќе ги даде ќе може да стане сопственик на максимум 25 проценти од нивниот...
01.03.2018 - 14:50
Претставниците на Стопанската комора денеска му беа домаќини на лидерот на ВМРО ДПМНЕ. На средбата комората побара поддршка од опозициската ВМРО...
01.03.2018 - 14:47
Преку три јавни повика со вкупно 645 милиони денари владата ќе го поддржува иновативниот и претприемачки дух кај микро, малите и средни претпријатија...
01.03.2018 - 12:07
Транспортерите од Фени повторно на блокади, освен патот Кавадарци – мотел Дреново овој пат ќе го блокираат и влезот на фабриката. Бараат целосна...
28.02.2018 - 20:15
Поради предистражна постапка која се води пред едно од надлежните јавни обвинителства, запрена е изградба на зграда и хотел во Карпош, чиј инвеститор...
28.02.2018 - 17:28
Десетина бизнисмени од Саудиска Арабија деновиве се во посета на Македонија за да ги разгледаат можностите за инвестирање. Тие беа пречекани и од...