11.09.2017 - 14:30
Долгот на фирмите и поединците кон државата достигна 200 милиони евра, покажа последната листа на Управата за јавни приходи. По основ на ДДВ, данок...
11.09.2017 - 11:23
Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев имаше средба со претставниците на синдикатот на вработените во Фабриката...
10.09.2017 - 17:39
Економските политики на новата Влада ќе се темелат на три столба: еднаква поддршка на домашни и странски инвеститори, инфраструктура и енергетика....
09.09.2017 - 17:39
Министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески не кажува колкава ќе биде штетата во државниот буџет поради грешките во изградбата на автопатите....
09.09.2017 - 17:35
ВМРО-ДПМНЕ обвинува дека семејството на премиерот Заев за само 10 евра за м2 станале сопственици на конфекцискиот гигант„Герас Цунев“ во Струмица...
09.09.2017 - 17:26
Фирмата „Фероинвест“ на вицепремиерот Кочо Анѓушев доби тендер вреден 2,6 милиони евра во државната компанија за производство на струја ЕЛЕМ. Се...
09.09.2017 - 13:46
АД ЕЛЕМ информира дека тендерот за набавка на гумени траки за РЕК Битола не е завршен и дека двете досега одржани аукции се поништени по жалбите на...
09.09.2017 - 13:41
За само 100 дена Владата обезбеди 188,4 милиони евра грантови за подобрување на патната, железничката и комуналната инфраструктура, изјави денеска...