25.09.2012 - 15:51
Германската канцеларка Ангела Меркел денеска оцени дека еврозоната не треба да брза со создавањето на банкарска унија, во време кога има се појасни...
25.09.2012 - 15:35
Укинувањето на евтината тарифа, зголемената цена на струјата и парното се одлуки донесени врз основа на непостоечки одредби и одредби кои се...
25.09.2012 - 14:40
СДСМ денеска обвини дека Владата не дава објаснување како и за што ќе се потрошат парите од новото задолжување од околу 250 милиони евра.  ...
25.09.2012 - 13:59
Поради зголемениот интерес и исполнетата законска квота, Владата во октомври може да донесе одлука за двојно зголемување на  лимитот за изградба...
25.09.2012 - 12:41
Од 1 октомври се зголемува акцизата на дизел горивото, течниот нафтен гас, како и на цигарите, бидејќи Собранието на Србија денеска ги усвои измените...
25.09.2012 - 12:20
Странски експерти со препораки до македонските судии и јавни обвинители -да ја зајакнат правната легислатива и да обезбедат правна заштита за секоја...
25.09.2012 - 12:13
Новиот кредит од околу 250 милиони евра со кој Владата планира да ги враќа долговите кон стопанството ќе ја зголеми задолженоста, но и ќе го потврди...
25.09.2012 - 11:52
Грција ќе остане во „серумскиот систем“ на државите од ЕУ и по 2014 година, пишува германскиот весник „Зидојче цајтунг“, кој смета дека на Грција ќе...