21.05.2017 - 14:51
И ние можеме. Ова е пораката на децата со попреченост кои во Струмица ги презентираа кратките документарни филмови кои сами ги изработуваа за Скопје...
11.05.2017 - 15:58
Струмица се прости со Зоран Маџиров, човекот кој со музиката на шишиња го освои светот. Роднини, пријатели, колеги уметници за последен пат го...
11.05.2017 - 15:31
Татко ми работи во аптека како фармацевт. Секој ден дели лекови на луѓе. На многу им помогнал. На многу не им наплатил. Но кога јас сум се родила, му...
08.05.2017 - 17:01
12 претстави ќе бидат во конкуренција за награди  на 52-то издание на фестивалот Војдан Чернодрински кој ќе се одржи во Прилеп од 9 – ти до 16-...
04.05.2017 - 19:40
Сцени од телевизискиот серијал „Сенките над Балканот“ по концепт и во режија на Драган Бјелогриќ, почнувајќи од 7 мај ќе се снимаат на локации во...
04.05.2017 - 15:09
По успешното десетдневно прикажување на мултимедијалниот проект „Континуум“ во центарот Дефибрилатор во Чикаго, Игор Јосифов на 13 мај продолжува за...
03.05.2017 - 14:26
На сцената на Македонскиот народен театар почна снимањето на првиот боливудски филм во Македонија „Vijay 61“, во кој се вклучени над 1.000 учесници...
21.04.2017 - 13:13
Со богата програма од над повеќе од 75 филмови до 28 ми месецов во киното Милениум ќе се одржи Јубилејното 20-то издание на Скопје Филм Фестивал....