20.09.2012 - 10:38
Изложба на 40.Светска галерија на цртеж - Остен Биенале на цртеж 2012 ќе биде отворена вечер во галеријата „Остен“.   На конкурсот, истакнаа на...
18.09.2012 - 15:25
Настаните на „Браќа Манаки“ се одвиваат како на филмска лента, а така е и во текот на денешниот ден во кој доминира разновидна и богата културна...
18.09.2012 - 14:56
Изложба на 40 Светска галерија на цртеж - Остен Биенале на цртеж 2012 ќе биде отворена задутре во галеријата „Остен“.   Извршниот директор на „...
18.09.2012 - 14:49
Режисерот Милчо Манчевски кој пред 18 години го освои „Златниот лав“ од престижниот Венециски филмски фестивал за „Пред дождот“, од денеска ја носи...
18.09.2012 - 09:31
„Блуз и соул-фестивал 2012“ ја продолжува својата традиција со ново издание вечер во Универзалната сала во Скопје, во организација на Дирекцијата за...
18.09.2012 - 09:08
Претседателот Ѓорге Иванов денеска на сценаристот и режисер, професор Милчо Манчевски, ќе му ја додели титулата „Национален уметник на Република...
17.09.2012 - 18:38
Директорката на ИФФК „Браќа Манаки“-Битола Лабина Митевска попладнево во НУ „Завод и музеј“ ја отвори стрип изложбата „Дневникот на изгубената надеж...
17.09.2012 - 11:34
Расказот „Небото на Сукот“ на Томислав Османли, кој е дел од  неговата книга „Светилка за ханука“, објавен е во списанието „Руах...