30.07.2012 - 11:19
Македонската филхармонија најави настапи на познати светски уметници - солисти и диригенти - во  новата концертна сезона 2012/2013. Таа ќе биде...
29.07.2012 - 08:44
Потпелистерското село Трново, денеска по 32. пат ќе биде збирно место на Македонците од Егејскиот дел на Македонија, каде ќе се одржи традиционалната...
15.07.2012 - 10:28
На сцената на античкиот театар во древниот град Стоби,  синоќа почна програмата на 11 по ред Интернационален фестивал на античка драма „Стоби...
11.07.2012 - 11:54
Во четврток во 18 часот се отвараат портите на тринаесетиот по ред Егзит фестивал кој ќе трае до недела 15 јули на Петроварадинската тврдина во Нови...
05.07.2012 - 12:16
Групата Аир Стрингс, составот Вокали и гостите Весна Гиновска Илкова и Ѓоко Таневски се соединуваат, а во четврток имаат концерт во Дом ан АРМ во...
05.07.2012 - 11:50
Деветилјадна публика се очекува на саботниот концерт на светски познатиот бенд Дуран Дуран кој ќе настапи на Скопско кале. Организаторите од „Аволон...
05.07.2012 - 11:19
Од утре се до 11 јули Охрид ќе биде домаќин на повеќе професионални и аматерски културно-уметнички друштва и фолклорни ансамбли кои ќе учествуваат на...
05.07.2012 - 11:12
Во организација на Домот на културата „Злетовски рудар“ од Пробиштип, денеска започна со работа 21-та Лесновска ликовна колонија. Влатко Јовановски,...