23.08.2012 - 08:50
Спроед проектот World cities Culture Report 2012, Истанбул е прогласен за центар на светската култура. Таа „титула“ е дадена по анализа на 60...
23.08.2012 - 08:06
Со засадување дрвце во Паркот на поезијата во чест на годинашниот лауреат, јужноафриканскиот поет Монгани Вали Сероте и традиционалното читање на...
22.08.2012 - 15:42
Во манастирскиот комплекс Свети Атансиј во тетовското село Лешок денеска почна 41. традиционална Меѓународна средба на книжевните преведувачи на која...
22.08.2012 - 12:33
Со засадување дрвце во Паркот на поезијата во чест на лауреатот, јужноафриканскиот поет Монгани Вали Сероте и традиционалното читање на песната „Т ...
21.08.2012 - 09:37
Со последната вечер на поезијата, синоќа заврши првиот „Струмица опен фестивал“ на кој во изминатите осум дена настапија над двесте учесници.  ...
21.08.2012 - 08:48
Државната награда „Мајка Тереза“ за 2012 година им се доделува на хуманитарното здружение „Кралицата Есма и Стево Теодосиевски“ од Скопје и Детски...
20.08.2012 - 08:55
Со концертот на Енрико Диндо и Моника Катароси, вечерва ќе биде спуштена завесата на годинешното издание на фестивалот „Охридско лето“.   Пред...
17.08.2012 - 08:06
Во охридското село Велестово денеска и утре ќе се одржува 24. манифестација „Поетска ноќ во Велестово“, која годинава е посветена на поетското...