27.05.2017 - 14:52
Четврто издание на Скопски цветен фестивал  ќе се одржи викендов во парк „Македонија“ во населбата Тафталиџе во Скопје во организација на Град...
25.05.2017 - 13:17
Со два концерти во Македонскиот народен театар вечерва започнува 16. издание на ОфФест. На денешната агенда се настапите на Дамир Имамовиќ од Босна и...
21.05.2017 - 14:51
И ние можеме. Ова е пораката на децата со попреченост кои во Струмица ги презентираа кратките документарни филмови кои сами ги изработуваа за Скопје...
11.05.2017 - 15:58
Струмица се прости со Зоран Маџиров, човекот кој со музиката на шишиња го освои светот. Роднини, пријатели, колеги уметници за последен пат го...
11.05.2017 - 15:31
Татко ми работи во аптека како фармацевт. Секој ден дели лекови на луѓе. На многу им помогнал. На многу не им наплатил. Но кога јас сум се родила, му...
08.05.2017 - 17:01
12 претстави ќе бидат во конкуренција за награди  на 52-то издание на фестивалот Војдан Чернодрински кој ќе се одржи во Прилеп од 9 – ти до 16-...
04.05.2017 - 19:40
Сцени од телевизискиот серијал „Сенките над Балканот“ по концепт и во режија на Драган Бјелогриќ, почнувајќи од 7 мај ќе се снимаат на локации во...
04.05.2017 - 15:09
По успешното десетдневно прикажување на мултимедијалниот проект „Континуум“ во центарот Дефибрилатор во Чикаго, Игор Јосифов на 13 мај продолжува за...