08.03.2017 - 12:27
Филмот „Ослободување на Скопје” во режија на Раде и Данило Шербеџија ќе биде дел од филмскиот фестивал во Кливленд, во САД, што се одржува од 29 март...
08.03.2017 - 10:48
Во реонот на Посат во хрватскиот град Дубровник деновиве е снимена последната сцена од новиот филм за популарниот англиски јунак Робин Худ. Филмската...
06.03.2017 - 14:17
Мултимедијалниот проект „Континуум“ на уметникот Игор Јосифов во саботата беше отворен во уметничката галерија „Магаза“ во Битола, а ќе може да се...
04.03.2017 - 13:05
Патувачката изложба „Континуум“ на мултимедијалниот уметник од Сан Франциско со македонско потекло Игор Јосифов денеска ќе пристигне во Битола....
26.02.2017 - 19:11
Над 1.000 маскирани од земјава и странство денеска дефилираа во центарот на Прилеп, на булеварот „Гоце Делчев“ и на плоштадот „Матодија Андонов Ченто...
24.02.2017 - 13:39
Во организација на Здружението за културна соработка „Јохан Штраус“ и под покровителство на амбасадата на Австрија во Македонија, на 11 март во...
22.02.2017 - 14:31
Точно една деценија по последниот студиски албум „La Radiolina”, славниот француски музичар со шпанско потекло Ману Чао, конечно објави три нови...
20.02.2017 - 17:02
Десетгодишната Јована Трајчевска, девојче со оштетен вид,  ја издаде својата прва стхозбирка „Тајните на моето срце“. Промоцијата се одржа во...