04.05.2017 - 19:40
Сцени од телевизискиот серијал „Сенките над Балканот“ по концепт и во режија на Драган Бјелогриќ, почнувајќи од 7 мај ќе се снимаат на локации во...
04.05.2017 - 15:09
По успешното десетдневно прикажување на мултимедијалниот проект „Континуум“ во центарот Дефибрилатор во Чикаго, Игор Јосифов на 13 мај продолжува за...
03.05.2017 - 14:26
На сцената на Македонскиот народен театар почна снимањето на првиот боливудски филм во Македонија „Vijay 61“, во кој се вклучени над 1.000 учесници...
21.04.2017 - 13:13
Со богата програма од над повеќе од 75 филмови до 28 ми месецов во киното Милениум ќе се одржи Јубилејното 20-то издание на Скопје Филм Фестивал....
20.04.2017 - 10:19
Со филмот „Реквием за госпоѓа Ј.“ на режисерот Бојан Вулетиќ денеска почнува јубилејното 20. издание на Скопски филмски фестивал. На програмата од...
18.04.2017 - 13:00
Филмот „Насоки“ на режисерот Стефан Командарев ќе учествува во конкуренцијата на престижната програма „Извесен поглед” (“Un Certain Regard”) на...
12.04.2017 - 10:58
Францускиот амбасадор Кристиан Tимоние, во име на претседателот на Република Франција, го одликува Луан Старова со орден Офицер од редот на Легијата...
03.04.2017 - 09:06
Над 80.000 книги на повеќе од 80 издавачи ќе бидат на продажба на 29. Меѓународен саем на книгата кој на простор од 4.000 квадратни метри во првата...