03.02.2017 - 22:09
Со звуците на најпопуларните француски шансони од Едит Пјаф, Ив Монтан, Жо Дасин, Мишел Легранд, Македонската филхармонија ќе го изведе концертот ,,...
03.02.2017 - 18:46
Тајно моја е насловот на мјузиклот посветен на нашата најголема музичка ѕвезда Тоше Проески. Организиран од Македонската опера и балет во соработка...
01.02.2017 - 18:37
Со рецитал од 24 соло песни за глас и пијано на композиторот Франц Шуберт, нашиот најпознат тенор во светот Благој Нацоски во придружба на Дино Имери...
01.02.2017 - 17:45
Друштвото на писатели ги претстави добитниците на наградите за најдобра поетска и прозна книга, најдобра книга од областа на литературната критика...
01.02.2017 - 14:08
Друштвото на писатели на Македонија (ДПМ) денеска ги соопшти добитниците на наградите за најдобри книжевни остварувања во 2016 година. Наградата „Ацо...
01.02.2017 - 10:36
Во Друштвото на писателите на Македонија (ДПМ) денеска ќе бидат објавени добитниците на наградите за најдобри книжевни дела објавени минатата година...
31.01.2017 - 13:33
Театар Комедија вечер премиерно ќе ја изведе претставата „Трудна приказна“ по текст на Благица Секулоска, а во режија на Лидија Дедовиќ од Црна Гора...
28.01.2017 - 23:39
Претседателот на комисија за култура на СДСМ, Роберт Алаѓозовски, на прес конференција побара заштита на античкиот локалитет Скупи, каде треба да се...