15.07.2017 - 10:04
Скопјаните со галичко потекло Тања Чаловска и Бошко Лепчески ќе бидат младенци на „Галичка свадба 2017“ која ќе се одржува овој викенд. Триесет и...
14.07.2017 - 15:21
Министерот за култура Роберт Алаѓозовски денеска донел решение и ги разреши директорите во Театар за деца и младинци – Скопје, Братислав Димитров,...
13.07.2017 - 15:18
Со палење на фестивалскиот оган стартуваше 57-то "Охридско лето", кое ова година со извонредната програма ќе чекори по патот до магијата.Во...
13.07.2017 - 13:52
Краткометражниот игран филм „Амби“ по сценарио и режија на Марија Апчевска влезе во официјална селекција на 13. Филмски фестивал Холишортс (...
12.07.2017 - 22:08
На Античкиот театар во Охрид вечерва свечено беше отворено 57-то издание на најголемата музичко-сценска манифестација во Македонија „Охридско лето“,...
12.07.2017 - 09:23
Со концерт на модерниот џез квартет „Форплеј“ и оркестарот на македонската филхармонија под диригентската палка на Емин Џијан вечерва ќе почне 57 -...
11.07.2017 - 15:49
Со концерт на џез квартетот "Форплеј" утре на Античкиот театар во охрид свечено ќе биде отворено 57то издание на безвремeнскиот фестивал Охридско...
09.07.2017 - 17:20
На Рудина заврши 43. Фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“. Гран-при наградата му е доделена на Фолклорниот ансамбл „Бели мугри...