25.08.2012 - 10:02
Пет региони, скопскиот, југоисточниот регион, полошкиот, охридско - преспанскиот,  осоговско- малешевскиот, денеска се зафатени со топлотен бран...
25.08.2012 - 09:30
Министерот за образование и наука Панче Кралев и американскиот амбасадор Пол Волерс денеска ќе се сретнат со четворицата македонски ученици кои беа...
25.08.2012 - 09:24
Поголем дел од пожарот кој настана во атарот на селото Кадрифаково во општина Свети Николе е ставен под контрола.   Во општина Зелениково кај...
25.08.2012 - 08:30
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски од денеска е во дводневна посета на Словенија по повод отворањето на Агра - 50...
24.08.2012 - 18:35
Претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски денеска престојуваше во еднодневна посета на Бања Лука, Република Српска, во Босна и...
24.08.2012 - 18:07
По одлуката на Меѓународниот суд на правдата не постои ниту една причина зошто САД, Европа и НАТО да не вложат сериозни заложби Македонија да биде...
24.08.2012 - 17:39
Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска во Охрид се сретна со Курт Волкер, извршен директор на Мекејн Институтот за меѓународно...
24.08.2012 - 15:41
И на плус 40 степени пензионерите не мируваат. Ниту топлото време, ниту портокаловата фаза на опасност не ги спречи да го искористат бесплатниот...