21.05.2017 - 22:18
На 20.05.2017 година, ненадејно почина Проф. Др. Ѓорѓи Ставриќ, патолог, редовен професор на Медицинскиот факултет во Скопје. Проф. Ставриќ беше еден...
21.05.2017 - 20:40
Во дневникот во 17 часот разговаравме со Мартин Пановски, Претседател на Асоцијација на архитекти на тема „Скопје 2014“ откако во јавноста се...
21.05.2017 - 20:06
Не се познавам со човекот со качулка со кого се прегрнав во собранието, изјави министерката за култура Eлизабета Kанческа Mилевска на отворањето на...
21.05.2017 - 17:25
Родителите на децата со посебни потреби, денеска го дочекаа првото утро под отворено небо, откако вчера поставија камп во паркот Жена борец. Тие...
21.05.2017 - 17:21
Ги има многумина кои треба да се засрамат за она што требаше, а не го сторија за Тоше. Иако поминуваат десет години од неговата трагична смрт,...
21.05.2017 - 17:05
Двајца македонски државјани, од кои едниот царински службеник – вработен во шпедиција, а другиот шеф на една агенција за обезбедување, биле приведени...
21.05.2017 - 16:51
Одлуката на Кривичниот совет да не ја прифати жалбата на СЈО со што Сеад Кочан ќе се брани од слобода, за дел од адвокатите претставува уште еден...
21.05.2017 - 16:34
Новата зграда на Македонската филхарнонија почна да се гради во март 2009 година, со првично најавена вредност од речиси шест милиони евра. Владата...