21.04.2017 - 15:56
Менаџментот на „Медиа принт Македонија“ ги одби барањата на синдикатот на новинарите вработени во весниците кои бараа да се сретнат со директорите во...
20.04.2017 - 17:03
Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници се огласи со соопштение за настанатата стостојба со новинарите во МПМ. „Начинот на кој МПМ се...
20.04.2017 - 16:16
Продолжува голготата на новинарите вработени во весниците на „Медиа Принт Македонија“.    Неизвесноста сега се продлабочи откако...
13.04.2017 - 16:55
Со реакција се јави Министерството за информатичко општество, од каде велат дека целта на субвенционирањето на проектите воопшто не е купување на...
13.04.2017 - 15:17
Над еден ипол милион евра им дале државните институции на медиумите минатата година за рекламирање или за субвенционирање програма  – покажува...
07.04.2017 - 15:50
Вербално бев нападнат и гонет, но не успеаја физички да се пресметаат со мене затоа што избегав.   Вака пред камерата на ТВ 24 новинарот Божидар...
04.04.2017 - 15:15
Македонија со најголемо назадување во регионот. Степенот на демократија се врати на ниво од 2001-та, кога земјата се соочуваше со насилен конфликт....
30.03.2017 - 15:42
Претседателот на Советот на АВМУ не успеа да го одбрани ставот со кој сите телевизии се посочени како политички пристрасни.    Лазо...