26.06.2015 - 15:04
За Владата состојбата во Македонија е слична како со некои земји на ЕУ, за опозицијата забелешките се одраз на трагичната слика за земјава – ова се...
26.06.2015 - 13:43
Неделникот „Фокус“ вчера го прослави 20-иот роденден. Еве што порачаа дел од присутните.   (Прилогот е дел од проектот Safety Net For European...
23.06.2015 - 08:37
Преодни влади или хибридни режими - ова е  категоријата во која  по вторпат се најде Македонија според извештајот на Американската...
22.06.2015 - 20:43
Освен политичките партии, за моменталната состојба на медиумите делумно виновни се и самите новинари. Ваков е заклучокот на денешната дискусија во...
22.06.2015 - 16:26
Извештајот на ЕК во делот на медиумите за Македонија е сериозна порака која актуелната Влада, но и сите наредни ќе мора да ја прифатат порачуваат од...
21.06.2015 - 13:39
Редакцијата на порталот Плусинфо синоќа по 21.30 часот била обиена од засега непознати лица. Речиси целокупната опрема, која се состои лап-топ...
19.06.2015 - 16:23
Колку и новинарите да сакаат да ја скријат болната вистина од јавноста, што ја соопшти претседателот Ѓорге Иванов, сепак, еден по еден почнаа да...
18.06.2015 - 17:27
Новинарката на НОВА, Сашка Цветковска е добитничка на првата „Награда од Европската унија за истражувачкото новинарство за 2014“, за нејзината...