12.06.2014 - 15:51
Отстранувањето на новинарите и опозициските пратеници од Собранието на 24 декември, случајот со новинарот Кежаровски, но и контроверзните закони за...
03.05.2014 - 15:59
Не постои слобода, без слобода на медиуми. Ова е ставот на независниот Синдикат на новинари во земјава. Светот го одбележува 3 мај, меѓународниот ден...
31.03.2014 - 17:30
Слободата на медиумите во Македонија е загрижувачка, оценува британскиот експерт за независно новинарство, Мартин Хакерби. Од 2006-та година кога тој...
21.03.2014 - 17:32
Македонија мора да работи на подобрување на новинарските права во земјата алармираат странските аналитичари .   Велат состојбата со...