22.08.2017 - 18:54
Владата на денешната 24-та седница ја усвои мерката од Планот 3-6-9 која се однесува на стопирање на владините реклами на комерцијалните...
21.08.2017 - 16:30
Со еден куфер и кеса Велија Рамковски ја напушти затворската келија во која престојуваше изминатите 6 години и 8 месеци.  Привремено, поради...
07.08.2017 - 10:35
Агенцијата за аудио и аудио визуелни медиумски услуги (АВМУ), согласно Изборниот законик, денеска почна мониторинг на известувањето на...
14.07.2017 - 15:30
Стоп за политичката пропаганда – слобода и независност на медиумите. На иста маса креаторите на политиките заедно со престваници на медиумите, на...
07.07.2017 - 15:12
Нема ниту една пресуда против говорот на омраза. Поради политичката и општествена криза во земјава, во последниве три години говорот на омраза е се...
23.06.2017 - 14:45
Финансирањето на телевизиите во Македонија е најголем проблем кој води до нивна партиска пристрасност и потчинетост на бизнис интереси. Извештајот на...
13.06.2017 - 12:52
Згаснува „Дневник“, првиот приватен дневен весник во Македонија. После големи турбуленции на кои претходеше и затворањето на весниците „Утрински...
28.05.2017 - 15:31
„На ова место, утрото околу 5 часот и 15 минути, кога мојата ќерка се подготвуваше за  да отиде  на училиште, се случи немилиот настан....