05.05.2016 - 18:14
Актуелната состојба со медиумите во земјата е показател дека нема услови за организирање на фер и демократски избори велат од ЗНМ.  ...
27.04.2016 - 08:31
Во најновиот извештај на Фридом хаус за слободата на печатот, Македонија од групата делумно слободни падна во групата неслободни земји.   ...
25.04.2016 - 17:42
До Основното јавно обвинителство  сеуште не е доставено  решението од Кривичниот суд со кое ќе се констатира притворот за  новинарот...
21.04.2016 - 21:58
Македонскиот новинар Зоран Божиновски е екстрадиран во Македонија-објавува српски Тањуг, а од домашното министерство за внатрешни работи потврдуваа...
31.03.2016 - 17:13
Македонското судство постојано јакне, но некои таканаречени експерти иснтруирани од центри на моќ, сакаат да го урнат целиот судски систем, порача...
11.03.2016 - 17:59
Младата новинарка Кристина Атовска пред неколку дена била избркана од работа од телевизија „Сител“ затоа што објавила критичка колумна за поранешната...
10.03.2016 - 19:05
Иако пред неполн месец поголем број од медиумите  ја потпишаа Повелбата за етичко известување за време на изборите  состојбите во пракса...
07.03.2016 - 13:41
Здружението на новинарите на Македонија остро ги осудува притисоците и заканите на претставници на ДУИ врз новинарот на ТВ Шења, Мухамед Зекири и...