27.07.2016 - 11:28
Турските власти денеска издадоа налози за апсење на 47 новинари, јави Си-Ен-Ен Турк.    Апсењата се во рамки на истрагата против лица...
26.07.2016 - 12:19
Комитетот за заштита на новинарите, со седиште во Њујорк доби статус на невладина организација, акредитирана од Обединетите нации.   Комитетот...
25.07.2016 - 13:39
Турските власти денеска издадоа налози за апсење на 42 новинари, објави телевискиот канал НТВ, што претставува последен случај за пресметка, по...
21.07.2016 - 15:47
Наплатата за користење на авторска музика ќе ја вршат две здруженија, откако Министерството за култура му издаде лиценца за колективно управување на...
21.07.2016 - 15:17
За новинарските здруженија, договорот кој партиите го постигнаа во делот за медиумски реформи, не ги исполнува барањата за департизација и...
20.07.2016 - 20:01
Веднаш по објавувањето на договореното, ЕК го објави во целост договорт. Освен делот за преодната Влада во него се и решенијата за изборите и...
17.07.2016 - 10:35
Репортери без граници остро ги осуди нападите врз медиумите и новинарите за време на обидот за воен удар во Турција, во кој војници, кои го...
15.07.2016 - 14:20
Цивил ги додели новите награди во рамките на проектот граѓански објектив на новинари кои пишуваат за прекршување на човековите права и слободи....