22.09.2016 - 17:26
Три случаи за притвор и апсење на новинари, четири за физички напад и еден случај за заплашување и малтретирање, се регистрирани на платформата на...
02.09.2016 - 16:20
На сто дена пред изборите од денеска и официјално почнува мониторингот на медиумското известување, а кое ќе го врши специјалното ад хој тело чиј...
29.08.2016 - 17:21
Сефер Тахири и Даут Даути и понатаму се кандидатите чии биографии, бекграунд, стручност ги вагаат останатите членови на ад хок телото за мониторинг и...
26.08.2016 - 22:32
Меѓународната федерација на новинари повика на итно и безусловно ослободување од затвор на новинарот Зоран Божиновски. Во писмото до претседателот и...
27.07.2016 - 11:28
Турските власти денеска издадоа налози за апсење на 47 новинари, јави Си-Ен-Ен Турк.    Апсењата се во рамки на истрагата против лица...
26.07.2016 - 12:19
Комитетот за заштита на новинарите, со седиште во Њујорк доби статус на невладина организација, акредитирана од Обединетите нации.   Комитетот...
25.07.2016 - 13:39
Турските власти денеска издадоа налози за апсење на 42 новинари, објави телевискиот канал НТВ, што претставува последен случај за пресметка, по...
21.07.2016 - 15:47
Наплатата за користење на авторска музика ќе ја вршат две здруженија, откако Министерството за култура му издаде лиценца за колективно управување на...