10.08.2015 - 15:53
Наместо веднаш да поднесат тужба за навреда и клевета против новинарите, граѓаните кои се почувствувале засегнати од неодговорно медиумско...
08.08.2015 - 08:47
Двајцата полски новинари  се ослободени и продолжуваат да си ја вршат својата работа откако во петокот беа приведени од страна на македонската...
01.08.2015 - 15:51
За МРТВ да стане независен јавен сервис, неопходна е финансиска независност и раководство кое ќе биде избрано со двотретинско мнозинство, предложено...
30.07.2015 - 16:23
Како до целосно ослободување на МРТВ од стегите на актуелните власти? До кога автоцензурата ќе биде застапена во информирањето на државниот сервис?...
30.07.2015 - 15:55
„Го пика носот секаде, па нема сега јас да му го лечам!“ - со овие зборови сопственикот на порталот Доказ - Марјан Стаменковски, вели дека бил примен...
22.07.2015 - 14:57
Нападите врз новинарите се оркестрирани и имаат намера да создаваат страв и несигурност кај новинарите со цел да не ја критикуваат власта – се...
20.07.2015 - 15:23
Само со одржливо финансирање до квалитет и независност на јавниот сервис – ова го заклучија поголемиот дел од говорниците на денешната дебата „...
16.07.2015 - 15:40
Вицепремиерот Владимир Пешевски да поднесе неотповиклива оставка поради физичкиот напад врз Саше Ивановски, побараа денеска речиси сите новинарски...