22.07.2015 - 15:57
Нападите врз новинарите се оркестрирани и имаат намера да создаваат страв и несигурност кај новинарите со цел да не ја критикуваат власта – се...
20.07.2015 - 16:23
Само со одржливо финансирање до квалитет и независност на јавниот сервис – ова го заклучија поголемиот дел од говорниците на денешната дебата „...
16.07.2015 - 16:40
Вицепремиерот Владимир Пешевски да поднесе неотповиклива оставка поради физичкиот напад врз Саше Ивановски, побараа денеска речиси сите новинарски...
16.07.2015 - 13:29
Здружението на новинари на Македонија и нејзиниот Претседател Насер Селмани освен тоа што буквално ги преспаа и толерираа физичките напади врз...
16.07.2015 - 13:09
Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници го осудува обидот за физичка пресметка на вицепремиерот Владимир Пешевски со Саше Ивановски,...
16.07.2015 - 11:53
Обединети за Македонија најостро го осудува вчерашното однесување на потпретседателот на владата Пешевски и бара негова неотповиклива оставка, а...
16.07.2015 - 11:21
Новинарскиот пленум денеска излезе на протест пред Владата со барање, вицепремиерот Владимир Пешевски да си поднесе неотповиклива оставка поради...
16.07.2015 - 10:33
Здружението на новинарите на Македонија силно го осудува физичкиот напад врз новинарот Саше Ивановски од вицепремиерот Владимир Пешевски, со кој е...