28.03.2017 - 19:57
Британската премиерка Тереза Меј утре официјално ќе побара излегување од Европската Унија. Преговорите меѓу Лондон и Брисел за условите за напуштање...
28.03.2017 - 19:33
Парламентот на Шкотска гласаше за организирање нов референдум за независност од Велика Британија во периодот меѓу есента 2018 година и пролетта 2019...
28.03.2017 - 16:54
Најголема светска хуманитарна криза во изминатите 70 години е прогласена во три африкански држави, кои е се соочени со масовна глад, во време која...
28.03.2017 - 16:09
На само еден ден пред официјалното известување на Европската Унија за излез на Велика Британија, средбата помеѓу Британската и шкотската премиерка...
28.03.2017 - 15:48
Анкара ја предупреди Европа да не се меша во референдумот во Турција за промена на уставот и проширување на овластувањата на претседателот Реџеп Таип...
28.03.2017 - 11:48
Циклонот од четврта категорија Деби, движејќи се бавно, предизвика хаос во крајбрежниот регион на североисточниот дел на Австралија. Деби се појави...
28.03.2017 - 11:37
Париските градски власти донесоа одлука Ајфеловата кула да добие заштитна облога од блиндирано стакло на две нејзини страни, заради опасноста од идни...
28.03.2017 - 10:15
Истражниот комитет во Иркутската област во Русија покрена конечно обвинение против Михаил Попков, познат како „врколак“ поради убиство на 60 луѓе....