21.06.2017 - 09:46
Метро и железничката централна станица во Брисел од утринава е повторно отворена за сообраќај и патници, откако синоќа човек предизвика експлозија со...
20.06.2017 - 21:56
Во централната железничка станица во Брисел е совладан терорист кој на себе имал експлозивни направи, и кој се обидел да пука врз полицајци, јавија...
20.06.2017 - 16:57
20 јуни – Светски ден на бегалците. Секоја минута во светот по четири семејства го напуштаат својот дом, не вртејќи се назад кон воените жаришта или...
20.06.2017 - 15:40
„Бев изманипулиран од администрацијата на Соединетите Американски Држави. Загрижен сум владата на САД да не му се заканува или да го повреди моето...
20.06.2017 - 10:56
Американскиот студент Ото Вармбер, кој пред една недела беше ослободен од затвор во Северна Кореја, почина во болница во градот Синсинати во...
20.06.2017 - 09:45
Секоја минута во светот по четири семејства го напуштаат својот дом. Зад себе оставаат се што имаат и не се врќаат назад, брзајќи да избегаат од...
20.06.2017 - 09:42
Британскиот министер за Брегзит, Дејвид Дејвис се согласи со барањето на Европската унија преговорите на истапување на Велика Британија од ЕУ да се...
19.06.2017 - 19:44
Напаѓачот врз групата муслимански верници, во северен Лондон, е Дарен Озборн, роден во Велс.   Според лондонските медиуми, Озборн кој е уапсен...