19.06.2017 - 08:07
Уште една крвава ноќ во Лондон, не запираат терористичките напади, најмалку едно лице го загуби животот, а неколкумина се повредени, кога комбе...
18.06.2017 - 18:10
Романската владејачка коалиција денеска поднесе барање за гласање на недоверба за Владата на Романија.    Барањето беше прочитано во...
18.06.2017 - 14:38
Легално заведено партнерство наместо брак им одобрува Австрија на хомосексуалните парови. Тие имаат право да усвојат деца, но легалното партнерство...
18.06.2017 - 14:06
Европската унија и британската Влада утре ги почнуваат преговорите за излегување на Велика Британија од Европската унија, а според дипломатски извори...
18.06.2017 - 11:48
Билансот на загинатите во шумскиот пожар во околината на португалскиот град Леириа се зголеми на 39 лица, а се повредени 59 лица. Пожарот им се...
18.06.2017 - 11:45
Околу 2.500 мигранти, кои се обидувале да го преминат Средоземното море на пат кон Европа, се спасени од петокот, соопшти италијанската крајбрежна...
18.06.2017 - 11:43
Во Франција се одржува вториот круг парламентарни избори за новиот состав на Парламентот, на кои според првичните анкети се очекува центристичката...
17.06.2017 - 18:39
Во Франција е предизборен молк пред утрешниот втор круг на парламентарните избори на кои се предвидува дека центристите на новиот претседател...