16.06.2017 - 11:37
Сириски бегалец кој добил азил во Британија е првата идентификувана  жртва од катастрофалниот пожар во Лондон. Тој и неговиот брат живееле на 14...
16.06.2017 - 09:31
Германија и Австрија остро се спротивставија на новите санкции врз Русија одобрени од сенатот на американскиот конгрес поради, меѓу другото,...
16.06.2017 - 09:25
Американскиот претседател Доналд Трамп денеска ќе објави мерки со кои ќе се вратат ограничувањата во сферата на туризмот и трговијата со Куба. Според...
15.06.2017 - 17:26
Говорот на кралицата Елизабета Втора, со кој по изборите, традиционално, се промовираат новиот состав на Парламентот и новата Влада е определен за 21...
15.06.2017 - 15:27
Директна линија со Владимир Путин. Петнаесетат година по ред, рускиот претседател одговара на прашања на граѓаните од целата земја. Најголем дел од...
15.06.2017 - 11:13
Утрово заврши заложничката драма во главниот град на Сомалија, Могадишу. Припадниците на екстремистичката група Ал-Шабаб во една популарна пицерија...
15.06.2017 - 09:15
Mеѓународната организација за цивилна авијација ќе ја разгледа молбата на Kатар да ги анализира ограничувањата врз летови воведени од соседни држави...
15.06.2017 - 09:10
Американските имиграциски власти привеле и определиле за депортирање 199 ирачки мигранти претежно од реонот на Детроит во изминатите три недели...