24.01.2017 - 15:24
Компанијата Самсунг соопшти дека проблемите во производството на батериите и недостатоците во дизајнот на телефонот се причина за „срамниот и скап“...
24.01.2017 - 12:18
Американската комисија за хартии од вредност (СЕЦ) отвори истрага против „Јаху“ за да се утврди дали претходно требало да ги извести инвеститорите за...
10.01.2017 - 16:11
За да развие мобилна, забавна и компјутерска апликација со можност за AR за паметните очила R-8 И R-9, ODG се здружи со 21st Century Fox кои се...
10.01.2017 - 13:47
Интернет гигантот Yahoo престанува официјално да постои. Новото име на компанијата ќе биде Altaba, a досегашната извршна директорка Мариса Маер...
27.12.2016 - 15:30
Кинеските власти најавија дека до 2018 година Кина ќе стане првата земја која ќе спушти своја сонда на темната страна на месечината. Во планот за...
22.12.2016 - 11:42
Компанијата Фејсбук вчера соопшти дека во првата половина на 2016 година имаат за 27 отсто повеќе барања од државните власти за давање на податоци за...
15.12.2016 - 09:59
Интернет компанијата „Јаху“ соопшти дека повеќе од една милијарда нејзини корисници биле жртви на хакерски напад извршен во 2013 година. Овој...
06.12.2016 - 11:14
Технолошките компании одлучија да преземат заедничка акција против терористичките пропаганди на Интернет, па така Фејсбук, Мајкрософт, Твитер и...