06.09.2012 - 09:29
Шведска е рангирана на прво место во светски рамки кога станува збор за пристапот до интернетот и какво влијание тој има врз општеството, јави...
06.09.2012 - 08:28
Компанијата Епл негираше дека давала на ФБИ податоци за сопственици на милиони Ајфон и Ајпад уреди како што тврди хакерската група Antisec.   -...
05.09.2012 - 13:41
Извршниот директор на социјалната мрежа Фејсбук, Марк Џукерберг, кој моментално поседува 444 милиони акции од оваа компанија, чиј е основач, вети...
30.08.2012 - 10:35
За новиот АјФон се најавуваат и поголеми и потенки екрани и сосема нов док конектор. АјФон веќе ги замени дигиталните фотоапарати, МП3 плеери и...
25.08.2012 - 09:33
Американска порота одлучи дека јужнокорејската компанија Самсунг копирала иновативна технологија од Епл користена во Ајфон и Ајпед и мора да плати...
24.08.2012 - 09:35
Официјални извештаи велат дека Гугл е еден од најпосакуваните работодавци, но поранешен работник на таа компанија тврди дека таму ја работел...
24.08.2012 - 09:33
Првпат астрономите открија доказ за ѕвезда која старее, како си ја јаде своја планета. Таквите докази не се невообичаени, затоа што ѕвездите кои...
23.08.2012 - 14:20
Норвешката софтверска компанија „Опера софтвер“ и интернет пребарувачот „Гугл“ го продолжија на уште две години договорот за интергирање на овој...