04.08.2017 - 11:40
Дваесет и тригодишниот Маркус Хачинс, познат по тоа што го спречи нападот со „Wannacry“ рансомвер вирусот, бил уапсен во САД во случај на сајбер-...
03.08.2017 - 12:00
Компанијата Ај-Би-Ем произведе касета на која може да се складираат и до 330 терабајти податоци, што може да се спореди со бројката од 330 милиони...
12.07.2017 - 09:44
Во еден „паметен" прстен може да зачувате информации за вашите кредитни картички, кориснички имиња, лозинки за интернет страници, но и биометриските...
03.07.2017 - 11:45
Лајкамобајл, најголемиот мобилен виртуелен оператор во светот, веќе една година е активен во Македонија. Од своето основање во 2006 година,...
27.06.2017 - 11:28
Европската унија го казни Гугл со 2,42 милијарди евра поради искористување на доминантната положба на пазарот.  Компанијата е казнета поради...
19.06.2017 - 13:00
Со над два милиони апликации во „Гугл Плеј Стор“, наоѓањето добри програми е предизвик. За таа цел, Гугл има намера да им помогне на корисниците на...
04.06.2017 - 15:02
Една од атракциите на овогодишниот Меѓународен економски форум во Санкт Петербург, е исложениот робот со кого посетителите на манифестацијата можат...
31.05.2017 - 11:33
iStyle повторно ја отвара својата Apple premium reseller  продавница, по реновирањето во Скопје City Mall, на 1 Јуни во 10:00 часот, нудејќи на...