22.01.2014 - 20:29
Американската компанија „Сплешдата“, како и секоја година направи листа од 25 популарни лозинки кои најлесно се пробиваат. Повторно на листата...
22.01.2014 - 20:23
Научници од Вирџинскиот политехнички институт создадоа батерија која работи на шеќер. Новите шеќерни батерии, за разлика од обичните се поефтини,...
20.01.2014 - 16:02
Компанијата „Гугл“ објави дека развива контактни леќи со кои може да се мери количеството на гликоза во солзите и кои би требало да им помогнат на...
17.01.2014 - 11:59
„Иксбокс еден“ го победи својот најголем конкурент „Плејстејшн 4“ и го освои приматот за најпродавана играчка конзола во месец декември во САД....
12.01.2014 - 13:20
На „Фејсбук“ постојат над 300.000 активни профили на граѓани на Црна Гора, што значи дека речиси секој втор црногорски жител е вклучен на оваа...
11.01.2014 - 11:19
Корисниците на Yahoo изложени на вирус, јавуваат странските медиуми. Според нив, во периодот од 31-ви декември 2013-та година до 3-ти јануари 2014-та...
04.01.2014 - 09:18
Зголемена е свеста за купување преку интернет во Македонија, но од друга страна се уште има граѓани кои се скептични кон овој тип набавка на...
27.12.2013 - 18:13
Едно истражување финансирано од ЕУ покажува дека во 2013 година е регистриан голем пад на популарноста на „Фејсбук“ меѓу тинејџерите, кои забавата се...