06.12.2013 - 19:35
Американската Академија за филмски уметности, синоќа го објави списокот на 10 филма номинирани за најдобри визуелни ефекти, меѓу кои македонското...
04.12.2013 - 17:20
Кои се проблемите во образованието кои не и дозволуваат на модерната технологија да стане неизоставен дел и од образовниот процес во земјава? На...
18.11.2013 - 13:57
Извршниот директор на Гугл и коосновач на компанијата Ерик Шмид изјави денеска дека се воведува нова технологија, која ќе овозможи да се блокираат...
16.11.2013 - 16:21
Македонците се Фејсбук нација  – покажува најновото истражување. Спроведено е електронски на 890 Фејсбук корисници, од кои 32,2 отсто изјавиле...
01.11.2013 - 09:36
Романски научници направија вештачка крв, која еден ден би можела да спасува човечки животи.   Таа содржи вода и разни видови соли, како и...
26.10.2013 - 08:52
Програмери и претприемачи на мобилни апликации, бизнис експерти, технолошки иноватори и инвеститори се дел од дводневниот Камп за мобилни апликации и...
22.10.2013 - 09:26
„Гугл“ денеска на својата насловна страница постави пригодна анимација во знак на одбележувањето на 216-та годишнина од првиот скок од падобран....
19.10.2013 - 14:23
Коосновачите на „Гугл“, Лари Пејџ и Сергеј Брин долго ќе го помнат 18 октомври 2013, како ден во кој заедно заработија речиси шест милијарди долари....