13.01.2017 - 08:44
Преговорите меѓу лидерите на кипарските Грци и Турци, Никос Анастасијадес и Мустафа Акинџи посветени на напорите за обединување на Кипар, завршија...
13.01.2017 - 08:29
Турското Големо народно собрание во текот на минатата ноќ ги оодбри клучните амандмани на Уставот, со кои на претседателот на државата му се...
12.01.2017 - 12:54
Судот во францускиот град Колмар денеска издаде наредба за ослободување од притвор на поранешниот косовски премиер и актуелен лидер на Алијансата за...
12.01.2017 - 12:16
По повеќе од половина век, водата во Црното Море кај Бургас, одново замрзна, јави БТА. Ретката појава може да се набљудува од пристаништето „...
12.01.2017 - 10:42
Словенечкиот министер за надворешни работи Карл Ерјавец изјави дека Словенија може да ја саботира хрватската туристичка сезона во случај Хрватска да...
12.01.2017 - 09:58
Во турскиот парламент избувна тепачка меѓу пратениците за време на расправата за пакетот на уставни реформи со цел проширување на овластувањата на...
12.01.2017 - 08:58
Франсуките власти денеска ќе одговорат на барањата на српските власти за испорачување на Србија на поранешниот хашки туженик и лидер на Алијанса за...
12.01.2017 - 08:45
Најмалку 22 лица се повредени синоќа при судар на патнички и товарен воз во близина на српскиот град Нови Сад. Според директорот на железничкото...