13.02.2017 - 09:57
Десетици илјади Романци излегоа повторно на улиците со цел да побараат оставка на Владата, што ја обвинуваат дека ја попречува борбата со корупцијата...
13.02.2017 - 09:54
Големо мнозинство од граѓаните на Србија сметаат дека не е оправдано да се влезе во вооружен конфликт со цел Косово „да остане“ во составот на Србија...
12.02.2017 - 17:48
Властите во Солун соопштија денеска дека успешно ја деактивирале и отстраниле бомбата од Втора светска војна, по што им овозможиле на 70.000 лица да...
12.02.2017 - 13:39
Грчката влада организираше масовна евакуација на околу 75 илјади жители на Солун за да биде деактивирана и отстранета бомба од Втората светска војна...
12.02.2017 - 13:21
Официјалната статистика потврдува дека поради политички, социјални, економски и лични причини за шест години  повеќе од 38.000 граѓани се...
11.02.2017 - 18:57
Солун на нозе, утре во шест часот наутро, привремено ќе бидат  евакуирани  72.000 жители  за да се деактивира бомба од Втората светска...
11.02.2017 - 13:23
Грчкиот премиер Алексис Ципрас изјави денеска дека 2017 година ќе биде клучна за Европа и порача дека евроскептичните сили ќе стануваат се посилни се...
11.02.2017 - 12:32
Романскиот суд донесе одлука дека на претседателот на Сенатот Калин Попеску Таричану може да му се суди за случајот на измама, додека во меѓувреме во...