04.04.2017 - 09:16
По победата на Александар Вучиќ на претседателските избори во Србија, неколку илјади граѓани во Белград излегоа на протест. Протестот насловен „...
03.04.2017 - 13:59
„Депо 555“ е сефот на доживотниот претседател на поранешна социјалистичка федеративна република Југославија, Јосип Броз Тито.   Ова депо е...
03.04.2017 - 13:37
Српскиот премиер Александар Вучиќ победи уште во првиот круг од изборите за претседател на државата со освоени над 55 насто гласови по обработка од...
02.04.2017 - 22:44
Александар Вучиќ најверојатно ќе биде новиот претседател. Според последните податоци од српскиот центар за избори и демократија, после преброени над...
02.04.2017 - 15:42
Граѓаните на Србија бираат нов претседател. Околу 6,8 милиони жители со право на глас, денеска избираат нов шеф на државата, кој ќе го наследи...
02.04.2017 - 11:37
Околу 6,8 милиони граѓани на Србија со право на глас, денеска избираат нов шеф на државата, кој на таа функција ќе го наследи актуелниот претседател...
01.04.2017 - 17:04
Денес во Србија е изборен молк. Граѓаните избираат наследник на Томислав Николиќ.Во игра се дури девет кандидати и според сите кандидати, најголема...
31.03.2017 - 13:24
Во Србија на полноќ почна предизборниот молк со што е забранета каква било изборна пропаганда преку средствата за јавно информирање, одржување на...