22.08.2012 - 14:44
Медиумската организација за Југоисточна Европа (СЕЕМО) денеска ги повика грките власти да објаснат зошто на Мартин Мема, репортер на албанската...
22.08.2012 - 09:42
Претставниците на Албанците од јужниот дел на Србија, која ја нарекуваат Прешевска Долина, бараат на одбележувањето на 100 годишнината од...
22.08.2012 - 09:37
Судскиот совет на Меѓународниот трибунал за воени злосторства во поранешна Југославија го отфрли барањето на поранешниот водач на босанските Срби...
21.08.2012 - 17:46
Бунтовниците од Курдската работничка партија (ПКК) денеска го киднапираа поранешниот градоначалник на Општината Сур, округ Дијабекир.  ...
21.08.2012 - 17:40
Српскиот премиер Ивица Дачиќ денеска пред Советот за безбедност на Обединетите нации истакна дека Белград е подготвен за дијалог со Косово на високо...
21.08.2012 - 12:33
Резултатите од референдумот за отстранување од функцијата на романскиот претседател Трајан Басеску се неважечки, одлучи денеска Уставниот суд на...
21.08.2012 - 10:37
Грчката Влада ќе го претстави деталниот план за намалување на државните расходи за 11,5 милијарди евра во следните две години, пред „тројката“ да се...
21.08.2012 - 08:57
Косово повторно е на „црната“ листа на ЕУ според баратели на азил и се подредува меѓу Сирија, Ирак, Иран, Авганистан, Србија, Русија, Пакиситан и...