Емисии

01.12.2017 - 16:20
Тема: Третман на леукемии Гостин: проф. д-р Оливер Каранфилски ссци. хематолог
01.12.2017 - 14:46
Гости: Бранислав Радојковиќ и Горан Милошевиќ
01.12.2017 - 14:45
Гости: Гордана Бешлиоска - претседател на здружението на медицински сестри, акушерки, стоматолошки сестри „За нас“ и Џеват Салија - претседател на здружението на медицински сестри, техничари, лаборанти Албанци
01.12.2017 - 14:44
Гостинка: Мишела Николовска - национален офицер за репродуктивно и сексуално здравје вклучувајќи и ХИВ Сида
01.12.2017 - 14:43
Гостин: Спец. др. Атанас Павлески - орален хирург „Санте плус“
01.12.2017 - 03:23
Собраниската комисија одлучи да им се одземе мандатот на шестмина пратеници поради насилството на „Крвавиот четврток“ во законодавниот дом. Конечната одлука ќе се носи на пленарна седница утре напладне. Се враќа ли правната држава во земјата – опозицијата обвинува за реваншизам. Дебатираат, адвокатите Сашо Дуковски и Александар Новаковски, како и новинарката Искра Опетческа, директен сведок на настаните на 27 април.
30.11.2017 - 17:04
Тема: Комисијата одлучи да им се одземе имунитетот на шестмина пратеници на ВМРО-ДПМНЕ
30.11.2017 - 15:08
Гостин: Виктор Ангелов - виолинист
30.11.2017 - 15:03
Гости: Јована Јовановска Кануркова - Хелсиншки комитет за човекови права и доц. раководител Наташа Стојковска Трајковска - Институт по дефектологија
30.11.2017 - 15:02
Гоастин: Др. Александар Мицковски - Специјалист хирург уролог - Санте плус хоспитал
30.11.2017 - 08:40
Дали апсењата за „Крвавиот четврток“ и одредените притвори мапираат нова слика на правосудниот систем. Колку се издржани критиките дека приведувањата се политички мотивирани. Каде оди ВМРО-ДПМНЕ и колку е добро за државата да остане без кредибилна опозиција. Гости: Слободан Богоевски, поранешен директор на УБК, Алберт Муслиу, аналитичар и Александар Наков, поранешен обвинител.
29.11.2017 - 17:42
Тема: 13 лица во притвор, шест во домашен притвор - Комисијата за имунитет ќе расправа попладнево