Емисии

07.04.2017 - 23:41
Слободна тема
07.04.2017 - 23:39
Тема: 40-дневни протести „За заедничка Македонија“, а пратениците по 9-дневни „празни“ дебати се изморија
07.04.2017 - 22:37
Патриотски здруженија со паравоени амбиции, повелба за „спас на државата и со насилни средства“, „демонстранти на готовс“, политичари заглавени во блокади... Каде оди Македонија, колку тензијата може да ескалира во судири, дали нервозата од секојдневните собраниски игранки може да се прелее на улиците, има ли излез во македонскиот безизлез... На оваа тема дебатираат универзитетскиот професор Темелко Ристевски, поранешниот министер за внатрешни работи и пратеник Павле Трајанов и поранешен началник на МВР и магистер по безбедносни прашања Љубомир Ѓурчевски.
07.04.2017 - 20:18
Гостин: д-р Салих Бозкурт - спец. хирург офталмолог, директор и еден од сопствениците на Европска очна болница-Скопје
07.04.2017 - 19:03
Тема - Светска банка: Две третини од младите луѓе во Македонија се функционално неписмени
07.04.2017 - 16:15
Гости: Миодраг Костиќ и Игор Ивковиќ
07.04.2017 - 16:13
Гостин: Марија Богоевска од Просветно дело
07.04.2017 - 16:12
Гостин: Д-р Биљана Кочишки од градска библиотека „Браќа Миладиновци“
07.04.2017 - 16:11
Гости: Славко Колев и Кристина Николовска
07.04.2017 - 15:32
Можна е Влада без мандат од претседателот, тој нема право да ја кочи волјата на граѓаните. Решението е во Собранието и во рамките на институциите, изјави универзитетскиот професор Абдула Азизи во 24 Отворено. Неговиот колега Александар Спасов вели дека нема дупка во Уставот и дека може да се најде решение за деблокирање на процесот, но за тоа ќе биде потребен силен меѓународен притисок. Во 24 Отворено, се дебатираше за тоа дали СДСМ можат да ја формираат Владата и без мандатот од Иванов? Каква е улогата на медиумите и за најновата анкета на американскиот Национален демократски институт за перцепцијата на македонските граѓани за моменталната политичка ситуација во земјата и за продолжувањето на мандатот на СЈО? Професорот Спасов смета дека новата институција е поставена како политички непријател на ВМРО-ДПМНЕ и дека работи во тензичен политички контекст. Адвокатката Сузана Јошевска Анастасовска порачува дева СЈО води транспарентна постапка за сите случаи. „Една политичка партија ја сатанизира работата на СЈО, а сите лидери го подржаа формирањето на институцијата. Истрагите на СЈО се созреани и со прибрани докази. Методологијата на работење почнува од најстарите снимки, постои страв од застарување на дел од делата“, вели Јошевска Анастасовска. Жанета Трајкоска од Институтот за комуникациски студии предупредува дека нема да престане притисокот преку десоросоизација на невладиниот сектор или медиумите и дека се уште се соочуваме со загрозување на слободата во медиумите кои влијаат на креирањето на јавното мислење. Таа порачува дека мнозинството во Собранието мора да делува похрабро.
07.04.2017 - 02:04
Тема: 39-ти граѓански повици „За Заедничка Македонија“ и 9-ти ден препукувања во Парламентот
06.04.2017 - 16:46
Тема: Антиоксиданси-најдобра превенција од тешки заболувања Гостин .м-р фарм. Славица Јуруковска